Скільки втратила світова економіка

«Приблизно$9 трильйонів втратили світові біржі протягом дев'яти днів після того, як у четвер ринки США вчергове закрилися падінням», — йдеться в повідомленні з посиланням на Bank of America.

Спостерігається падіння акцій на фондових ринках не тільки США, але також Європи і Азії. Ключовий індекс Японії Nikkei 225 6 березня впав на 2,7%, індекси Південної Кореї — на 2,2%, індекс Гонконгської біржі — на 2,3%, а китайський індекс SHCOMP — на 1,2%.

У новому випуску подкасту «Прямо за курсом»: Як зберегти гроші в умовах світової кризи

Європейські фондові індекси впали на 3-3,6% через новини про поширення вірусу в країнах Європи.

Читайте також: Через коронавірус Китай «закачає» у власну економіку 156 мільярдів євро

МВФ знизив прогноз зростання економіки

Через епідемію коронавірусу Міжнародний валютний фонд відкликає поданий раніше прогноз розвитку світової економіки на 2020 рік.

«З огляду на поточну ситуацію, у 2020 році зростання світового ВВП виявиться нижче, ніж рік тому (у 2019 році світовий ВВП зріс на 2,9%)», — зазначила глава МВФ.

За словами Георгієвої, точно оцінити, наскільки зміниться кон'юнктура світової економіки, зараз складно. Багато залежить від того, скільки триватиме епідемія та  якими будуть її наслідки.

Коронавірус косить ринки. Що буде з валютою (відео)

Кредитори нададуть підтримку бідним країнам

  • Щоб допомогти бідним державам і країнам з перехідною економікою в боротьбі з епідемією COVID-19, МВФ надасть їм кредити на загальну суму в $50 млрд.
  • $10 млрд з цієї суми призначені для кредитів найбіднішим країнам. Виділятися вони будуть під нульову ставку.
  • 3 березня 2020 року Світовий банк також заявив про намір надати країнам кредити в розмірі $12 млрд для боротьби з коронавірусом.
  • За словами представників Світового банку, насамперед ці гроші мають піти на розвиток національних систем охорони здоров'я.