Імміграційні квоти: навіщо це Україні

«Попит на ІТ-спеціалістів значно перевищує потенціал внутрішнього ринку. Щороку українські університети випускають 15-17 тисяч ІТ-спеціалістів різних напрямків.

Водночас у країні відкривається близько 40 тисяч вакансій для фахівців у цій сфері. Крім того, певна частина українських фахівців їде працювати за кордон, а деякі працюють на фрилансі. Імміграційні квоти дозволять частково закрити потребу ринку у висококваліфікованих спеціалістах», — пояснюють в Мінцифри.

Читайте також: Держстат порахував, скільки Україні приніс експорт ІТ-послуг

Як розподілять квоти по містах

Київ — 2500;
Харків — 700;
Дніпро — 600;
Одеса — 600;
Львів — 600.

Читайте також: Обсяг сплачених IT‑індустрією податків зріс майже на третину

Зазначимо, що квота на імміграцію — це гранична кількість іноземців та осіб без громадянства, яким надають дозвіл на імміграцію протягом календарного року. Вона більш ефективна, ніж робоча віза.

Чи не завадить це українським фахівцям

Імміграційні квоти не вплинуть на попит на українських працівників, кажуть в уряді.

Головне, що ми отримаємо – приплив senior фахівців, які зможуть допомогти нам швидше та якісніше розвивати індустрію в Україні, і, як наслідок, мотивувати більше українців залишатися працювати тут.

Читайте також: «Мінфін» порівняв програми для ІТ-шників у 10 банках

Раніше повідомлялося

  • За підсумками 2019 року дохід галузі склав близько $ 5 млрд.
  • Мінціфри працює над запуском електронного резидентства в Украні. Попередньо первинною цільової аудиторією українського е-резидентства визначили п'ять країн, які є основними постачальниками IT-послуг на аутсорсі: Індія, Бангладеш, Пакистан, Китай і Філіппіни.
  • У лютому 2020 року депутати «Слуги народу» запропонували створити окрему, п'яту, групу ФОП для стартапів і надавати їм податкові канікули.