Потенціал IT-галузі

За даними Рудик, за підсумками 2019 року дохід галузі склав близько $5 млрд.

«IT-галузь швидко зростає, і на минулий рік, це була вже друга, за експортом, галузь в нашій країні. Ми аграрна країна і у нас є всі шанси, щоб через деякий час стати з аграрної країни технологічною. Що потрібно зробити щоб цього досягти? По-перше, збільшити дохід від експорту до $13 млрд на рік », — заявила нардеп.

Читайте такожДепутати пропонують створити 5-ту групу ФОП для стартапів: умови

За її словами необхідно збільшити кількість фахівців з 160-250 тисяч до 650 тисяч осіб. А також влада повинна всіляко стимулювати компанії, а не збільшувати IT-податки.

Читайте також: Держстат порахував, скільки Україні приніс експорт ІТ-послуг

Раніше повідомлялося

  • Уряд не збирається підвищувати податки для ФОПів в IT-сфері з 2020 року, як заявляли раніше. Про це повідомляла депутатка Кіра Рудик.
  • 4 вересня 2019 року, під час зустрічі з представниками IT-індустрії прем'єр-міністр Олексій Гончарук запропонував ввести окрему 5групу спрощеної системи оподаткування для IT-індустрії.
  • 13 листопада на сайті президента з'явилася петиція про скасування окремої групи для ФОП в IT. Вона не зібрала необхідної кількості голосів.
  • У лютому 2020 року депутати «Слуги народу» запропонували створити окрему, п'яту, групу ФОП для стартапів і надавати їм податкові канікули.