Що відомо про криптовалюту

e-Krona — це традиційні гроші, але в цифровій формі, які випустив та якими керує центральний банк країни. На відміну від криптовалюта, які управляються розрізненими онлайн-спільнотами, а не централізованим органом.

Як зазначає видання, Швеція вже кілька років лідирує в процесі переходу до безготівкових розрахунків серед розвинених держав.

Читайте також: Українська біржа тестує проєкт криптогривні

Більше половини шведських банків навіть не зберігають готівку в своїх сховищах. Більшість платежів відбувається за допомогою кредитних і дебетових карт або мобільних платіжних додатків.

Навіщо запускають валюту

  • ЦБ Швеції хоче проаналізувати, чи може країна з найменшою залежністю від готівки в світі ефективно запровадити державну криптовалюту.

Читайте також: Смолій розповів, коли Нацбанк планує випустити електронну гривню

  • Відзначається, що якщо електронна крона в кінці кінців вийде в обіг, вона буде використовуватися для імітації повсякденних банківських операцій, таких як платежі, депозити і зняття коштів з цифрового гаманця.

Раніше повідомлялося

  • Національний банк України готовий випустити електронні гроші. Однак спочатку там прагнуть переконатися, що це не порушить тенденції до повільного зростання цін в Україні.

  • У вересні минулого року стало відомо, що в Україні хочуть легалізувати криптовалюту. У Міністерстві цифрової трансформації заявили, що „криптовалюти зараз в Україні не заборонені, але і офіційного статусу у них немає“.

  • У січні міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що операції з криптовалютами підлягатимуть фінмоніторингу.