Скільки вчителів отримають доплату

«705 успішно сертифікованих учителів початкових класів отримуватимуть щомісячну доплату у розмірі 20% посадового окладу», — повідомив Гончарук.

За його словами, у 2020 році на виплати молодим вчителям загалом передбачили 10,8 мільйона гривень.

Раніше в уряді повідомляли, що у 2020 році планують виплатити молодим вчителям по 21 тисячі гривень допомоги. Ці виплати уряд заклав у бюджет.

Читайте також: Підвищення зарплат педагогам прискорить інфляцію — економіст

Напередодні

Кабмін направив додатково 2,2 млрд грн на зарплати вчителям. При нарахуванні надбавки будуть враховувати реальну кількість учнів, а не дані попереднього року. 

За словами міністерки освіти Ганни Новосад, уряд хоче змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку.

Читайте також: Репетитори зобов’язані задекларувати доходи й сплатити податки — ДПС

Педагогам Києва обіцяють підняти виплати

 

У 2020 році влада Києва обіцяє направити на зарплати працівників сфери освіти додатково 2 млрд гривень. Таким чином, їхня зарплата зросте в середньому на 9%.

Крім цього, місто продовжить виплачувати надбавку 50% окладу заробітної плати за складність і напруженість роботи всім педагогічним працівникам: вихователям, вчителям, майстрам. Про це днями заявив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Читайте також: Фінансувати українські університети будуть за новим принципом (інфографіка)

Раніше повідомлялося

  • У листопаді 2019 року Кабінет міністрів перерозподілив 171,1 млн грн на зарплати вчителям і направив додатково 326 млн грн для дофінансування медсубвенції.