Мережа АЗС WOG входить до складу Групи компаній «Континіум» і є найвідомішою в Україні. В 2015 році, після трагічної загибелі засновника Групи компаній «Континіум», народного депутата Верховної Ради України восьмого скликання, Ігоря Єремєєва, в ЗМІ почали ширитися чутки про банкрутство мережі автозаправок WOG. Згадували і про борги перед кредиторами, і про проблеми WOG і «Континіум» з ДФС.

Казали, що нібито «Континіум» має борги на десятки мільйонів доларів, АЗС WOG знаходяться у заставі й що, взагалі, ТОВ «ВОГ Рітейл» скоро зникне.

Незважаючи на інформаційну атаку, співвласникам групи «Континіум» Степану Івахіву та Сергію Лагуру вдалося втримати позиції бренду. Як і 5 років тому, сьогодні мережа заправок WOG, це:

— Паливо високої якості

— Успішні технологічні рішення

— Високий рівень клієнтського сервісу

Але у 2016 році ДФС звинуватила ВОГ та інші компанії «Континіуму» в ухиленні від сплати мита в особливо великих розмірах. І в липні цього ж року ТОВ «ВОГ Рітейл» отримало від Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби податкові рішення-повідомлення про збільшення зобов’язань щодо акцизного збору на 417 млн ​​грн.

Тому такий поворот у відносинах WOG і Континіум з ДФС викликав неабиякий подив у експертів. З вимогою анулювати рішення, West Oil Group звернулася до суду. Позов був задоволений судами першої та апеляційної інстанцій. Заснована у 2000 році, мережа АЗС WOG завжди була зразковим платником податків і не мала жодних проблем з фіскальною службою чи податковою. Так само і протягом 2016-2019 рр., компанія успішно пройшла фіскальні перевірки – аудитори не виявили жодних серйозних порушень.

Незважаючи на інформаційні атаки, мережа «зелених» АЗС продовжила свій розвиток й на сьогодні є національним лідером з покриття дисконтними картами.

  • 52% респондентів дослідження Nielsen Shopper Trends Petrol Stations заявили про участь в програмі лояльності PRIDE

  • 26% опитаних вважають PRIDE найвигіднішою пропозицією на паливному ринку України

Крім того, в 2018 році АЗС ВОГ у водіїв викликали асоціації з:

  1. Якісним паливом

  2. Чистими і зручними магазинами WOG Market

  3. Смачною їжею у WOG Café

Дослідження доводить, що, попри тиск ДФС і податкової, клієнти АЗС не відчули на собі жодних негативних змін – а ні в якості палива, а ні в якості обслуговування.

Мережа АЗС WOG продовжує розвиватися:

  1. Будує нові АЗС

  2. Розвиває клієнтський сервіс

  3. Постійно впроваджує інноваційні технологічні рішення

  4. Активно бере участь в благодійних акціях

Безготівкова оплата

Ще у 2017 році WOG випустила сервіс безготівкових оплат в додатку PRIDE — WOG Pay. Відтоді клієнти мають можливість сплачувати за паливо, чай або каву не виходячи з авто.

На українському нафтовому ринку WOG Pay став першим таким сервісом. Він посів друге місце в номінації «Краще платіжне рішення в e-commerce» від PaySpace Magazine Awards 2017, а через рік на премії Best Retail Project виграв номінацію «Драйвер інновацій».

У грудні минулого року додаток WOG Pay було суттєво оновлено. Завдяки цьому тепер безготівковою оплатою можуть користуватися і В2В-клієнти, які використовують паливні карти, і сплачувати заправку без необхідності підходити до каси.

«Зелені» кав’ярні

Продовжує розвиток мережа харчування WOG Café.

Кафе працюють також в аеропортах Києва: Жулянах, Борисполі, міста Львова. У 2019-ому в новому терміналі одеського аеропорту відкрилася кав'ярня бренду та було підписано угоду з «Українською залізничною швидкісною компанією» про роботу кав'ярень в потягах «Інтерсіті» та «Інтерсіті+». «Зелені» кав'ярні були відмічені Національною премією Private Label-2019, вони отримали дві нагороди – «Визнання бренду» та «Проект року під приватною торговою маркою». Перемога West Oil Group в номінації «Визнання бренду» була отримана завдяки неперевершеному смаку своєї кави. WOG піклується і про клієнтів своїх АЗС, аби вони споживали найкращі напої. Тому на заправках компанія продовжила встановлювати інтерактивні преміальні кавові машини FRANKE A1000. В Києві, Львові та Одесі з’явилися перші такі автомати. На початок цього року заплановано їх придбання і для заправок в інших областях.

Благодійність

В 2017-му році, в мережі ВОГ благодійна кампанія «Дорога до серця» за 3 місяці зібрала 1 001 418 гривень пожертв. Ці кошти були направлені на закупівлю медичного обладнання для центральних районних клінік Старожівки та Маневічей, центральної дитячої лікарні м. Херсон, Київського центру дитячої кардіохірургії.

Наступного, 2018-го року, компанія отримала нагороду «Велике серце» від Best Retail Project, як наймасштабніший благодійний проект року. В 2019-му WOG разом з Біржою благодійності, благодійним фондом «Твоя опора» та телеведучою Марією Єфросініною зібрали 1,4 млн грн на УЗД-апарат для Інституту ім. Амосова. ВОГ продовжує займатися благодійністю і цього року вже відкрито збір коштів на сайті Української біржі благодійності.

Якість палива – в пріоритеті

Мережа АЗС WOG постійно вдосконалює контроль якості палива. Аби забезпечувати власників авто паливом, що відповідає національним та світовим стандартам, West Oil Group співпрацює з «Глобус-Петролеум» — лабораторією контролю якості зрідженого газу. В серпні минулого року лабораторія «Глобус-Петролеум» успішно пройшла акредитацію на відповідність вимогам оновленого стандарту ДСТУ ISO / IEC 17025:2017. Відповідно, якість продуктів WOG перевіряється в лабораторії, що має статус та компетенцію кращих міжнародних акредитованих дослідних станцій.

Компанія WOG продовжує збільшувати кількість клієнтів, впроваджує нові сервіси і це найкраще доводить — всі заяви про те, що вона є банкрутом, не більше, ніж вигадки.