Що дає попереднє бронювання квартир

В умовах підвищеної конкуренції забудовників у пропонованих покупцеві форматах і концепціях житлових комплексів, а також за існуючої різниці між попитом і пропозицією, яка становить близько 40%, такий механізм є додатковою можливістю залучити значну кількість покупців.

Що відбувається на ринку нерухомості

  • У зв'язку з тим, що ціна на початковій стадії будівництва істотно нижче, ніж на момент введення об'єкта в експлуатацію, то природно більшість потенційних покупців (близько 90%) інвестують в житло протягом першого року будівництва.

  • «На стадії котловану ціна на квартири в середньому на 20-25% нижчі, ніж на момент здачі об'єкта. Але крім цінової привабливості, покупця цікавить якість самого проекту, його наповнення та потенційні можливості», — розповіла Саакян.

Читайте також: Акції до романтичних свят від забудовників Києва

  • На сьогоднішній день більше 30% покупців орієнтовані на придбання квартир в перші 6-9 місяців будівництва, коли вартість квартири в середньому на 5% дорожче від початкової.

  • Більше 55-60% інвестують після 12-15 місяців з початку будівництва за ціною на 10-15% вище від початкової вартості і близько 6% воліють здійснювати покупку на завершальній стадії будівництва за максимальними цінами.

Читайте також: У програмі «Бонус від Мінфіну» новий учасник — ЖК A136 Highlight House

  • «Разом з тим, етап попередньої броні привертає близько 4% покупців-за найбільш вигідною ціни на квартири. Для старту проекту така купівельна активність дуже важлива для забудовника», — зазначила Саакян.

 Розрахувати інвестиційний прибутковість об'єктів нерухомості