У самому банку інформацію поки не прокоментували.

Передісторія

3 лютого початок торгів на фондовому ринку Китая ознаменувався очікуваним обвалом індексів в середньому на 8% – це найбільше падіння з 2015 року.

Читайте також: Через коронавірус Китай закачає у власну економіку 156 мільярдів євро

Торги понад 2600 акцій були тимчасово зупинені після перевищення 10-відсоткового ліміту на падіння. Сильніше за всіх знижуються котирування телекомунікаційних, технологічних і видобувних компаній.

Читайте також: Давос, коронавірус, зростання долара: що буде далі (відео)

В останній раз китайські майданчики переживали таке денне зниження в серпні 2015 року через дії непрофесійних інвесторів.

Дії влади

  • У поточній ситуації китайська влада, намагаючись послабити паніку на біржах, вже надали більше трильйона юаня ліквідності – 900 млрд юанів ($129 млрд) через семиденне РЕПО і 300 млрд юанів через 14-денні контракти за ставкою 2,55%.

Читайте також: Коронавірус може вплинути на економіку сильніше, ніж фінансова криза 2008/2009 років — Moody's

  • Народний банк КНР знизив ставку на 10 базисних пунктів.

  • Китайський юань до долара подешевшав на 1%.

Що відомо про коронавірус

  • Хвороба, вперше зафіксована в китайському 11-мільйоному місті Ухань, швидко поширилася Китаєм. За даними Державного комітету з охорони здоров'я КНР, наразі на території країни від коронавірусу загинула 361 людина, а щонайменше 17205 було інфіковано.

Читайте також: Китайський вірус. Звідки взявся і як не захворіти

  • У неділю, 2 лютого, перший летальний випадок від коронавірусу було зафіксовано за межами Китаю. 44-річний громадянин КНР помер у лікарні на Філіппінах.