Скільки задекларували

«Всього було задекларовано отримані в 2018 році доходи на загальну суму 101,8 млрд грн, що на 39% більше, ніж у 2018 році за доходами, отриманими за попередній рік», — йдеться в повідомленні.

Також зросла сума сплаченого податку на доходи фізичних осіб, яку задекларували платники. Вона досягла понад 3,4 млрд грн, що на 46% більше, ніж за попередній рік.

Читайте також: Верланов вважає, що податок на доходи фізосіб потрібно зменшувати

Задекларована до сплати сума військового збору зросла на 63% — до 494 млн грн.

«Рівень податкової культури громадян підвищується. Доказом цього є відповідні результати.

Читайте також: Майже 60% українців не проти отримувати зарплату «в конвертах» (дослідження)

Зі свого боку, ДПС максимально сприяє інформуванню українців і забезпечує надання якісного сервісу, аби процедура декларування була доступною і максимально зручним для всіх громадян», — заявив голова ДПС Сергій Верланов.

Скільки зараз платять роботодавці

Зараз в Україні діє єдина ставка податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), що становить 18%.

Такий відсоток від доходу кожного працівника роботодавці перераховують до бюджету незалежно від суми нарахованого доходу. Також стягується військовий збір – 1,5% та єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – 22%.

Читайте також: Податкова реформа-2020: ПДФО, ЄСВ та військовий збір об'єднають в один податок

Раніше повідомлялося

  • Депутат від партії «Слуга народу» Олександр Дубинський зареєстрував законопроект №2758 про зміну ставки податку на доходи фізичних осіб. Документ пропонує ввести прогресивне оподаткування залежно від суми нарахованого доходу.
  • Також повідомлялося, що у 2020 році депутати розпочнуть підготовку до податкової реформи. Як повідомляв в інтерв'ю «Мінфіну» голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, ПДФО, ЄСВ та військовий збір об'єднають в один податок.