Підстави для зменшення нарахувань

Як зазначають в АМКУ, підставою для зменшення нарахувань є зниження більш ніж на 20% ціни на природний газ, яка є основною складовою собівартості теплової енергії.

Крім того, теплопостачальні компанії та органи місцевого самоврядування повинні забезпечити своєчасне інформування споживачів про вжиті заходи щодо зміни розміру нарахувань за опалення і гарячу воду, а також здійснити в повному обсязі перерахунок всім категоріям споживачів за надані або надані не в повному обсязі або неналежної якості послуги, враховуючи умови аномально теплої зими.

Читайте також: Обмеження тарифів на опалення і гарячу воду скасовано. Що це значить

Раніше повідомлялося

  • Наприкінці листопада 2019 року президент Володимир Зеленський заявив, що тарифи на опалення для населення повинні бути знижені вже в грудні.
  • Кабмін доручив скорегувати «платіжки» за теплову енергію згідно з ринковою ціною на газ. За словами прем'єра, суми в платіжках повинні бути знижені на 30% — в середньому на 300-400 грн.
  • За словами Гончарука, сьогодні теплогенеруючі підприємства у своїх тарифах враховують торішню ціну на газ у розмірі 7482 гривні за тисячу кубометрів, в той час як ринкова ціна газу зараз значно нижча. Тобто, фактично, тариф розрахований на основі торішніх цін.

Читайте також: Зеленський анонсував зниження тарифів на тепло на 50% (відео)

  • Після цього ряд теплопостачальників заявили про зниження нарахувань за тепло та гарячу воду на 20-30%.
  • Зокрема, зазначалося, що Київтеплоенерго знизить нарахування за тепло і гарячу воду за грудень на 22-23%.