«Станом на 17 січня 2020 року перенесено 41 449 мобільних номерів між операторами зв’язку», – повідомили в УДЦР.

Читайте також: «Підводні камені» MNP

Раніше повідомлялося

Станом на 29 жовтня 2019 року найбільша кількість перенесених номерів від оператора була зафіксована у Vodafone Україна — 11 865. ​

Що потрібно врахувати при MNP

  • MNP проводиться безкоштовно. Але в залежності від рівня пакету і оператора, при переході з припейду на припейд вас можуть попросити купити стартовий пакет. Його ціна може коливатися в досить широкому діапазоні: від 30 грн (Київстар), до 150 грн (lifecell)
  • Якщо ви йдете з контракту або припейду, якими користувалися активно чи довго, старий оператор дзвонить і пропонує варіанти, щоб вас утримати. Це може бути знижка або пільговий тариф.
  • Для MNP потрібно попередньо зареєструвати номер. Для цього необхідно прийти з паспортом, водійським посвідченням або іншим посвідченням особи (попередньо уточнивши у оператора, що воно підходить) у фірмовий магазин старого оператора. Провести MNP потрібно протягом 30 днів з моменту реєстрації. Якщо запізнитеся — доведеться проходити цю процедуру повторно.
  • При переході з контракту, чергу на перенесення номера може скласти близько тижня.
  • Коли залишаєте заявку на сайті оператора на MNP, пишіть свої анкетні дані, в т. ч. ПІБ точно, як в посвідченні особи. Будь-яка помилка або зміна написання призведуть до того, що заявку не візьмуть.
  • При написанні заяви на MNP на сайті оператора, зверніть увагу на дату, на яку призначена процедура, і збережіть номер заявки. Це потрібно для того, щоб перевірити статус заяви, так як оператор не завжди повідомляє про нього в смс.
  • Приходити до магазину оператора для отримання нової сім-карти варто тільки після отримання повідомлення про те, що MNP дозволено. Про це повідомляють оператори в смс.
  • Якщо на вашому мобільному рахунку є гроші, попередньо треба їх витратити або зняти — так як гроші на нового оператора не переносяться.
  • Якщо ви обрали перехід до оператора Інтертелеком, пам'ятайте, що для цієї компанії потрібен лише телефон CDMA. Якщо ваш телефон не підтримує цей формат зв'язку, доведеться докупити нову «трубу».

Нагадаємо, у травні 2019 року відбулася довгоочікувана подія — українцям дозволили змінювати мобільних операторів, зберігаючи при цьому свій старий номер.