За словами міністра, на цьому тижні розпочнеться формування цієї робочої групи, першим завданням якої стане комплексна діагностика податкової системи України.

«Діагностика покаже, де ми знаходимося в порівнянні з іншими країнами. Після цього ми разом з бізнес-асоціаціями вийдемо до бізнесу з пропозиціями податкової реформи», — розповіла Маркарова.

Читайте також: Як і на скільки зросли місцеві податки

Які зміни вже обговорювались

Як повідомляв «Мінфін», прем’єр міністр Олексій Гончарук анонсував проведення податкової реформи навесні 2020 р. Він очікує, що оновлена податкова система набуде чинності вже з 1 січня наступного року.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, один з можливих пунктів податкової реформи — об'єднання ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), єдиного соціального внеску (ЄСВ) та військового збору в єдиний податок.

Також, як повідомляв голова Державної податкової служби Сергій Верланов, наразі є чіткий перелік податків, який планують знизити під час проведення податкової реформи. Це, передусім, податки на фонд оплати праці.