Що це дасть

«Ми можемо стимулювати розвиток бізнесу через спеціальні інвестиційні преференції. Вже є відповідний законопроект про відшкодування податків для бізнесу, що інвестує пропорційно до суми інвестицій», — повідомив Милованов.

На думку міністра, це має стимулювати розвиток економіки України. Разом з цим держава планує зменшувати податкове навантаження на бізнес та знижувати вартість кредитів.

Читайте також: Рада направила два мільярди у Фонд розвитку підприємництва

Також Милованов привітав ухвалення Радою закону про створення Фонду розвитку підприємництва, з якого планують виплачувати компенсацію відсотків за кредитами.

Обрати кредит готівкою

Раніше повідомлялося

  • Урядова програма «Повертайся та залишайся» запрацює з 1 лютого. Гроші на розвиток бізнесу видаватимуть через Німецько український фонд. Загалом планується, що у 2020 році на здешевлення кредитів для бізнесу витратять 5 мільярдів гривень.
  • Розмір кредитів за цією програмою досягатиме 1,5 млн грн на 5 років, а відсоткова ставка буде залежати від виручки і створених робочих місць.
  • Нововведення в законах щодо підприємців спричинили зменшення реєстрацій ФОП. За 2019 рік в Україні було зареєстровано 312 211 нових фізичних осіб-підприємців, що на 15% менше, ніж у 2018 році.