За його словами, виплата відбулася наприкінці 2019 року.

Що відомо про мирову

1 жовтня компанії Raga Establishment Limited і SCM Financial Overseas Limited офіційно й остаточно врегулювали між собою спір про продаж Укртелекому в 2013 році на $760 млн.

Передісторія

  • Багатомільйонний судовий процес між сторонами почався в 2016 році, коли Raga подала в Лондонський міжнародний арбітражний суд позов з вимогою стягнути з компанії Ахметова залишок суми за куплені у неї 92,79% акцій «Укртелекому». Тоді компанія Ахметова перерахувала продавцю лише $100 млн з обіцяних $860 млн.

  • Акції «Укртелекому» потрапили до Ахметова в 2013 році завдяки схемі, в якій були замішані впливові люди України.

Читайте також: Укртелеком і Ощадбанк планують укласти мирову угоду

  • До 2011 року це був державний оператор фіксованого зв'язку. При цьому він володів єдиною в країні ліцензією на надання послуг 3G, в той час як найбільші мобільні оператори не могли її отримати.

 Депозит Зручний від Укрексімбанку

  • У 2011 році «Укртелеком» продали приблизно за $1,3 млрд маловідомій австрійській консалтинговій фірмі EPIC. Колишній голова Фонду державного майна Олександр Бондар заявляв, що продаж стався в інтересах найближчого оточення чинного тоді президента Віктора Януковича.

Читайте також: Кабмін дозволив Укртелекому стати мобільним

  • Подробиці приватизації виплили під час суду між компанією Ахметова і Raga в Лондоні. З'ясувалося, що кінцевим бенефіціаром EPIC на момент приватизації був Валерій Хорошковський.

  • Там також стало відомо, що частину грошей на покупку «Укртелекому» EPIC надала компанія Дмитра Фірташа. А ще 4,2 млрд грн покупець отримав від продажу своїх облігацій державним Ощадбанку та Укрексімбанку. Зараз вони в судах добиваються повернення цих грошей.