Передісторія

Кошти з Приватбанку стягнули в межах мирової угоди, яку завод уклав з Національним банком.

До націоналізації Приватбанку «Нікопольський завод феросплавів виступив поручителем за кредитом рефінансування, який Нацбанк видав Приватбанку.

У якості застави завод передав НБУ вагони та тепловози, загальна вартість яких оцінюється в 40 мільйонів гривень. Після націоналізації НБУ хотів повернути борг за кредитом рефінансування, тому звернувся до поручителя і вже готовий був продати заставлене майно.

Читайте також: Укрнафта пробачила заводу Коломойського багатомільйонний борг

28 серпня 2019 року компанія Коломойського вперше вирішила заплатити за зобов'язаннями перед Нацбанком.

20 вересня під головний офіс Приватбанку у Дніпрі приїхало 10 автобусів з працівниками «НЗФ». Зазначається, що працівники заводу, який не є клієнтом Приватбанку, вимагали у банку зарплати. Повідомлялося, що їхні зарплати керівництво підприємства нібито виплатило НБУ в межах мирової угоди.

Читайте також: НБУ прокоментував пікет біля головного офісу Приватбанку

1 листопада «НЗФ» уклав ще одну мирову угоду з Нацбанком за договорами поруки за кредитами Приватбанку.

Раніше повідомлялося

  • ПАТ «Укрнафта» відмовилося від вимоги 6,5 млн грн штрафу з НПК-Галичина боргу за постачання нафтового газу. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Львівської області, який затвердив мирову угоду між сторонами.
  • Печерський райсуд Києва 23 грудня 2019 року відкрив провадження за позовом Первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку, який вимагає від наглядової ради звільнити голову правління Петра Крумханзла.