Що відомо

Топ-менеджери банку вимагають визнати недійсними договори про придбання акцій, які укладали під час націоналізації банку.

З аналогічними позовами в Госпсуд Києва в кінці грудня 2019 року звернулися й інші колишні топ-менеджери Приватбанку, які також володіли міноритарними пакетами акцій фінустанови.

Читайте також: Піде по другому колу. Що буде з Приватбанком, якщо суд скасує націоналізацію

Згідно із судовими матеріалами, колишні керівники Приватбанку в судовому порядку оскаржують у т. ч. операцію bail-in — примусову конвертацію депозитів в нові акції банку, які були випущені до грудня 2016 року під час націоналізації Приватбанку. В результаті з усіма «старими» акціями банку (всього — 100%) їх викупила держава в особі Мінфіну за 1 грн.

Читайте також: Катерина Рожкова: Якщо Приватбанк зупинити, клієнти у нього вже не повернуться

Раніше повідомлялося

  • У 2017-2018 роках зазначені екс-топи Приватбанку вже зверталися з позовами до держави в Печерський райсуд Києва. Тоді суд відмовився розглядати відповідні позовні заяви, висловивши думку, що такі спори — це компетенція судів господарської юрисдикції.
  • 10 грудня Окружний адмінсуд міста Києва відмовив ТОВ «Самтек-Сервіс» у задоволенні позову до Національного банку. Ця компанія намагалася скасувати рішення НБУ про визначення пов'язаних з Приватбанком осіб.

Оформити кредитку Універсальна Gold Приватбанку

Передісторія

  • Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до НБУ і Кабміну про неправомірність націоналізації Приватбанку.

  • Пізніше Окружний адміністративний суд Києва виніс ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов'язаних з банком осіб.

  • 20 квітня Печерський суд Києва скасував майнове поручительство Коломойського за кредитами, які Національний банк видав Приватбанку в 2013 році. Загальна сума цих кредитів складає 9,2 мільярда гривень. Згодом Коломойський подав 5 позовів про скасування своїх боргів.