Чому ціни можуть знизитися

«Були створені рекордні запаси газу. Зараз, за умови продовження транзиту, трейдери будуть їх продавати. Є певна вірогідність, що це може призвести до зниження ціни газу на європейському ринку, а відповідно й в Україні, яка стала повноцінною частиною європейського ринку природного газу», — повідомив Коболєв.

Читайте також: Гроші вже на рахунках. Україна в повному обсязі отримує плату за транзит російського газу

За його словами, падіння ціни на газ стане можливим завдяки тому, що Україна та Росія змогли укласти договір щодо продовження транзиту російського газу.

Нагадаємо, Нафтогаз встановив для українців фіксований тариф на газ з 1 січня до 1 травня 2020 року, щоб уникнути можливого різкого зростання ціни на газ зимою.

Раніше в Міненерго повідомляли, що страхова ціна на газ в 2020 році може скласти близько 7 тис. грн ($291) (без ПДВ і витрат на транспортування), що на 7% менше, ніж в минулий опалювальний сезон.

Раніше повідомлялося

  • Представники Єврокомісії, України та Російської Федерації 20 грудня 2019 року в Мінську досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.
  • Домовилися про транзит на 5 років з можливістю пролонгації на тих же умовах ще на 10 років.
  • За словами міністра енергетики Олексія Оржеля, гарантовані обсяги поставок газу: у перший рік — 65 млрд куб м і 40 млрд куб. м в наступні 4 роки.