Відповідні правила містяться в постанові Правління НБУ від 27 грудня 2019 року №161, яка набирає чинності з 04 січня цього року.

Завдяки змінам небанківські установи, що вже мають діючу ліцензію на переказ коштів, можуть вести діяльність на підставі раніше узгоджених внутрішніх правил. Надавати регулятору інформаційну довідку такі установи мають виключно у разі зміни умов та порядку надання послуг із переказу коштів.

Як пояснюють в НБУ, зміни дадуть можливість уникнути додаткового документального навантаження на учасників ринку.

Чому потрібно було надавати довідку

На початку листопада 2019 р Нацбанк суттєво спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків. Регулятор скасував обов’язкове узгодження з НБУ внутрішніх правил про переказ коштів.

Натомість усі існуючі учасники платіжного ринку мали надати інформаційну довідку щодо умов та порядку надання послуг із переказу коштів. Саме надання цієї довідки і скасував регулятор.

Відкрий депозит у надійному банку та отримай від «Мінфіну» додатково до 3% річних

Нагадаємо, як повідомляв «Мінфін», Нацбанк змінив тарифну політику щодо системи електронних платежів (СЕП) та ввів нові тарифи з 24 березня цього року.