Про що повідомили в Приватбанку

Також, за підсумками подальшого аналізу, Приватбанк збільшив суму позовних вимог в Канцлерском суді штату Делавер у США, подавши в суд доповнену позовну заяву.

Читайте також: Що буде з Приватом у разі перемоги Коломойського. Дії НБУ

Банк продовжує підготовку до слухання по суті своєї позовної заяви проти колишніх власників та інших осіб на суму понад $3 млрд (включаючи проценти) у Високому Суді Англії і Уельсу.

Читайте також: Приватбанк VS Коломойський: Мінфін передав банк Кабміну

«Ми продовжимо діяти в найкращих інтересах наших клієнтів та інших стейкхолдерів. Ми дякуємо всімх, хто надає підтримку в нашій боротьбі за справедливість для Приватбанку і народу України», — зазначили в заяві глава банку і голова наглядової ради.

Передісторія

  • 19 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у повну власність держави. Міністерство фінансів стало новим власником.
  • Коломойський і підконтрольна йому кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів і колишніми акціонерами Привату в процесі націоналізації.

  • На момент націоналізації Коломойському належало 41,7% від загальної кількості випущених акцій, а Triantal Investments — 16,6%.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • У квітні, між першим і другим туром виборів президента України, Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним». НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Привату.

  • Коломойський заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Пізніше він зажадав назад акції банку.

Читайте також: Коломойський запевнив, що Приват йому повернуть найближчим часом

  • На форумі YES Коломойський розповів, що у нього є ряд вимог щодо Приватбанку: відкликати звинувачення і покарати «відповідальних за націоналізацію», повернути йому $2 млрд, які він вважає своїми, або мирову угоду, що включає в себе «правову оцінку» націоналізації.

Дивіться: Валютні гойдалки і доля Приватбанку (відео)