Пояснення Чурія

«Міф про те, що будується якась піраміда, напевно, створюється тими людьми, яким не вигідно говорити, що розвиток України рухається в позитивному напрямку», — повідомив Чурій.

Читайте також: Нерезиденти не зможуть швидко вийти із ОВДП — голова НАБУ

Він заявив, що для фінансових пірамід характерним є те, що вартість залучення боргу в них завжди збільшується для того, аби залучати більше нових учасників. Водночас, Міністерство фінансів України постійно зменшує вартість запозичень.

«У нас же і розмір боргу щодо розміру економіки зменшується, і вартість обслуговування зменшується. Розмови про фінансову піраміду з ОВДП — це якась теорія змови, яку звідкись витягли і намагаються роздути», — додав Чурій.

 Інвестуй у ОВДП та отримай додаткову дохідність від «Мінфіну»

Раніше повідомлялося

  • Обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики з початку року зріс на 103,7 мільярда гривень, або більше ніж у 17 разів, — до 110,1 мільярда гривень.

  • Частка нерезидентів на ринку ОВДП України зросла майже до 14%. На початок 2019 року цей показник був менше 1%.

Читайте також: Чотири причини, через які нерезиденти можуть почати виводити гроші з ОВДП

  • На останньому аукціоні з розміщення ОВДП, 17 грудня, Мінфін залучив до держбюджету 11,4 млрд грн на розміщенні держоблігацій. Прибутковість ОВДП, номінованих в євро, досягла історичного мінімуму і склала 2,22%.

  • Очікується, що після зниження облікової ставки Національного банку на 2% до 13,5% Мінфін і надалі знижуватиме прибутковість по облігаціях.

 Скільки можна заробляти на ОВДП (відео)