Причина відмови

Кушнір вважає, що у скандальних недобудов «занадто великий шлейф»:
«Є квартири, що продані двічі-тричі. Усі проекти мають проблеми із законністю, при цьому жоден з них не має ані технічних умов, ані дозволів, ані землі. Почати займатися цими об'єктами – рівносильно будівництву нового будинку».

Братися за такий проект не лише економічно недоцільно, але й неоднозначно для репутації компанії, вважає Кушнір.

Читайте також: Ефект «Укрбуду». Скільки потрібно коштів на добудову всіх ЖК компанії

«Необхідно думати про наших інвесторів, зарплати співробітникам колективу, про дивіденди місту. А щоб добудовувати проекти Войцеховського, необхідно кинути наші об'єкти, почати добудовувати чуже. Я не бачу в цьому доцільності!» – наголосив він.

На думку президента «Київміськбуду», на ринку наразі є всього п’ять-шість компаній, у яких можна купувати квартиру у недобудованому будинку, але ситуація може дестабілізуватися в будь-який момент.

Що робити вкладникам Укрбуду — думка юриста (відео)

Натомість в «Київміськбуді» ситуація більш стабільна, велику роль у цьому відіграє форма власності компанії – 80% належить міській громаді, у разі форс-мажору КМДА підставить своє плече, впевнений Кушнір.

Передісторія

У лютому 2019 року Печерський районний суд Києва за клопотанням слідчого відділу Нацполіції заарештував 14 об'єктів компанії Укогрупп, яку ЗМІ і правоохоронці пов'язують з бізнесменом Анатолієм Войцеховским.

Під арештом опинилися ЖК «Нова хвиля» (по вул. Харківське шосе), ЖК «Милославська» (вул. Милославська), ЖК «Совські ставки» і його відділ продажів (вул. Кіровоградська), ЖК «Синьоозерна» і його відділ продажів (пр. Правди і Гонгадзе), офісний центр «Домініон» (вул. Ушинського), ЖК «Флагман» (по вул. Лобачевського), ЖК «Родинний затишок» (бул. Гашека), ЖК «Олімпійське містечко», ЖК «Панорамне містечко », ЖК «Панорамний», зараз — «Деміївський квартал» (вул. Ракетна), ЖК «Східна Брама»і його відділ продажів (вул. Світла), ЖК« Сосновий бір »(вул. Олевська), ЖК« Науковий » (вул. Петропавлівська).

Читайте також: Ефект «Укрбуду»: що відбувається з великим забудовником і до чого готуватися покупцям квартир

Войцеховського підозрюють в організації організованої злочинної групи, несплаті податків і будівництві більше 40 об'єктів у Києві без дозволів.

Юристи кажуть, що арешт житлових комплексів не призведе до втрати інвесторами прав на куплене житло.

 Рейтинг київських забудовників від «Мінфіну»