Що відомо про монету

Литва позиціонує себе як фінансово-технологічний хаб для стартапів і привертає їхню увагу колекційною криптомонетою номіналом 19,18 євро.

Монета присвячена дню підписання Акта незалежності Литви, що відбулося 16 лютого 1918 року. Документ затвердили підписами 20 учасників.

Незважаючи на те, що це монета, її випустять у формі прямокутника і вона матиме вигляд кредитної картки.

Читайте також: Запуск Libra скасовується. В ЄС заборонили криптовалюту Цукерберга

Дизайнер колекційної монети Гієдріус Паулаускіс каже, що зображення на монеті складається з 36 500 пікселів – приблизно стільки днів пройшло з моменту підписання Акта.

За словами члена наглядової ради Банку Литви Маріуса Юргіласа, випуск такої монети дає центробанку країни не лише досвід роботи з криптовалютами. Топ-менеджер вважає, що монета дозволить залучити в нумізматику більше молоді.

Хто зможе отримати монету

До випуску планується 24 000 токенів. Кожен з них матиме зображення одного з 20 підписантів. Токени розділять на шість категорій активності, по 4 000 у кожній.

Покупці криптомонети отримають 6 випадкових токенів. Їм потрібно буде зібрати токени з усіх шести категорій, аби їм відправили фізичну срібну монету.

Раніше повідомлялося

  • Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум про співпрацю з білоруською біржею криптовалют Currency.com.
  • 18 листопада у Верховній Раді був зареєстрований проект закону щодо оподаткування операцій з криптоактивами. Він пропонує платити 5% податку з доходів від продажу криптовалют.
  • Серед планів Минцифри на наступні 2-3 роки — легалізувати майнінг криптовалют і залучити в Україну міжнародні криптовалютні біржі, іноземні компанії та інвесторів, а також зробити Україну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів.

Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest

  • Щодо статусу криптовалют в Україні, Національному банку заявляли, що біткоін не є ні валютою, ні платіжним засобом.

  • Водночас НБУ запустив в кінці 2016 року дослідницький проект щодо можливого впровадження е-гривні — національної валют на основі технології блокчейн.