Що кажуть у Мінфіні

«Нову програму на 3 роки не можна обговорити за кілька днів… тому що ми говоримо з вами про ту програму, яку ми плануємо виконувати, яка є в наших планах, з реалістичними термінами.

Тому що цього разу ми повинні не просто почати виконувати нову програму і припинити, як це було багато разів, або почати виконувати і відмовитися. Ми повинні її виконати і вийти з неї, і мати економіку в такому стані, щоб не потребувати МВФ», — сказала Маркарова.

Читайте також: Місія МВФ розкритикувала ідею податку на виведений капітал

Раніше повідомлялося

  • Місія Міжнародного валютного фонду під час візиту в Київ з 14 по 22 листопада 2019 року домоглася значного прогресу в обговоренні нової програми з Україною. Про це йдеться в заяві глави місії Рона ван Рудена за підсумками візиту.
  • Зараз Кабмін продовжує переговори та дискусыъ з МВФ.
  • У Національному банку оцінювали потенційний обсяг нової програми в $5-10 мільярдів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

Читайте також: В НБУ розраховують отримати згоду МВФ надати кредит до кінця 2019 року

  • Як заявляла міністр фінансів Оксана Маркарова, Україна має намір завершити співпрацю з МВФ в 2023 році. Вона сподівається, що програма співпраці з МВФ, щодо якої зараз ведуться переговори, стане для України останньою.