Що відомо

За словами джерела, така сума фігурує у новій програмі докапіталізації, яку банк обговорює з НБУ.

Сторони уточнюють терміни і формат внесення потрібної суми: частина буде перекрита за рахунок реструктуризації проблемного портфеля. Ще частину потрібно покрити «живими» грошима. НБУ вимагає від Пінчука внести готівкою не менше половини: 1,2-1,3 млрд грн.

Від того, чи буде докапіталізовано Кредит Дніпро, залежить і можливий продаж банку Олександру Ярославському, менеджмент якого проводить глибокий due diligence банку.

Порівняти умови депозитів в банках України

«Без докапіталізації Кредит Дніпро навряд чи можна вважати вартісним активом, за який можна заплатити хоч якісь гроші», — говорить керівник однієї з великих українських інвесткомпаній.

У якому стані банк

Збитки банку за підсумками 2018 року склали 231,2 млн грн, а за підсумками першого кварталу 2019 року — 487,7 млн грн.

У Кредит Дніпра чи не найнижча процентна маржа на ринку: 2,2% станом на вересень 2019 року.

Читайте також: Народний рейтинг у листопаді: місяць Приватбанку

Банк довго не визнавав дефолтними борги, які фактично не обслуговуються. За підсумками трьох кварталів 2018 року Кредит Дніпро нарахував 519 млн грн процентного доходу, а фактично отримав 341 млн. Третина портфеля не приносила банку доходу, але він все одно продовжував вважати ці кредити працюючими.

Рейтинг стійкості банків в 3 кварталі

У 2019 році Кредит Дніпро істотно покращив ситуацію майже за всіма параметрами. До листопада він вийшов на прибуток у 78,2 млн грн – вдалося перекрити напівмільярдний збиток першого кварталу.

З процентними доходами також стало краще: розрив між нарахованими та отриманими сумами зберігається, але він вже не такий великий: 620 та 514 млн грн відповідно.

Раніше повідомлялося

  • Бізнесмен Олександр Ярославський цікавиться банком Кредит Дніпро Віктора Пінчука. Структури Ярославського прицінюються до банку. У банку Кредит Дніпро та холдингу Пінчука EastOne не підтвердили, але і не спростували цю інформацію.
  • Відомо також, що раніше банком Кредит Дніпро цікавилася група ТАС Сергія Тігіпка, але її не задовольнив стан банку.
  • За даними НБУ на 1 жовтня 2019 року, Кредит Дніпро займав п'яте місце за активами серед банків з українським капіталом. Статутний капітал банку — 2,7 млрд грн.
  • Олександр Ярославський, український бізнесмен, донедавна — співвласник Укрсиббанку.
  • У 2006 році Ярославський передав контроль над Укрсиббанком BNP Paribas, після чого зосередив увагу на консолідації належних йому активів в межах єдиної юрособи, групи DCH.