Що говорить Микитась

«У процесі пошуку інвесторів я підписав певні меморандуми, які в ЗМІ і в народі називають «понятійки». Вони не несуть за собою жодного юридичного оформлення, ніяких юридичних наслідків», — сказав Микитась.

«Більше того, на жаль, основна частина цих меморандумів надалі була підроблена, був підроблений мій підпис. Тобто не були поставлені підписи на одній сторінці. Можна ж підсунути сюди що завгодно, що ми хочемо. Крім того, юридичного оформлення багатомільярдної компанії не було », — заявив забудовник.

За словами Микитася, Укрбуд, як і раніше, належить йому.

Читайте також: У Кличка розповіли, чого чекати інвесторам Укрбуду

«Коли я був народним депутатом, по довіреності по трастовій угоді передав Укрбуд в управління Майбороді Олегу Григоровичу. Але я залишався бенефіціаром всіх основних компаній. Компанія Укрбуд об'єднує десятки компаній. Але основні — »Укрбуд Девелопмент" і «Укрбудінвест», — додав він.

Рейтинг київських забудовників від «Мінфіну»

Хто повинен добудувати квартири

Екс-нардеп запевняє, що на сьогодні втратив управління компанією.

«На сьогодні я втратив як власник компанії всі активи. Це пан Федотенков, це пан Майборода. І ще хотів би підкреслити, є пан Мармиш, який був головним юристом, на людей якого дуже багато оформилося теж активів, що належать Укрбуду. І ці три людини відповідальні перед інвесторами за те, що повинні добудувати і за рахунок яких коштів», — заявив Микитась.

За його словами, з компанії виведені активи з прибутковістю більше 4 мільярдів гривень.

Читайте також: Ефект «Укрбуду»: що відбувається з великим забудовником і до чого готуватися покупцям квартир

Що відомо про Федотенкова

Дмитро Федотенков у 2000-х роках займався продажем заморожених морепродуктів. Зараз він відомий як співвласник компанії «ФМ Груп» разом з Сергієм Матвієнко.

Компанія «ФМ Груп» розвиває ресторанний бізнес під брендом «Tarantino family». Мережа включає в себе 75 ресторанів, 57 з яких знаходяться в Києві, 17 – в Москві і 1 – в Лондоні.

За даними Економічної правди, Федотенков не є самостійною фігурою в справі Укрбуду та представляє інтереси інших великих інвесторів.

Передісторія

  • У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс.

  • В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

  • У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник зводила на околиці, біля станції метро «Червоний хутір».

  • Досудове розслідування встановило, що вартість цих квартир на 81,6 млн грн менша тієї, в яку оцінено квартири, що їх повинна була отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Вигідні інвестиції в нерухомість. Вибрати об'єкт

  • Попереднім власником «Укрбуд девеломент» був «Базерт Девелопмент Елелпі», який належав екс-нардепу Максиму Микитасю. Кінцевим бенефіціаром компанії була Яна Левенець.
  • 19 вересня гендиректор корпорації «Укрбуд» Олег Майборода повідомив, що Микитась вийшов з будівельного бізнесу. 20 вересня він особисто підтвердив, що продав компанію «Укрбуд Девелопмент».
  • Раніше радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов заявив, що група Укрбуд не збанкрутує, бо туди зайшов новий інвестор.