Для фінринків наступний рік може бути досить складним. Для інвесторів він навряд чи буде надто успішним, але можливості для заробітку є, зазначає lblv.com.

Як очікують експерти з JPMorgan, прогнозоване у 2020 році зростання глобальної економіки буде сприяти тому, що інвестори не отримають високого прибутку від активів, що мають фіксовану прибутковість, валют і сировини.

Очікується, що облігації відомих банків будуть відставати, оскільки прогнозуються збитки в цьому секторі, а також сировинному. Інвестори можуть отримувати прибуток з іншими інструментами, але не в тих обсягах, які очікуються при відродженні економічного росту.

Прибуток від високодохідних бондів Сполучених Штатів і корпоративних облігацій держав, що розвиваються, буде на рівні 5-9%. На думку стратегів JPMorgan, це не той рівень прибутковості, на який очікують експерти в період економічних змін.

Аналітики дають такий прогноз на наступний рік:

  1. Долар залишиться незмінним, євро подорожчає до 1,14 долара, а ієна знизиться до кінця року до 110 за дол.
  2. Дохід десятирічних UST може знову збільшитись до 2,05%: німецькі бонди знизяться, їх прибутковість підніметься до -0,05%, ставки по десятирічним бондам Японії виростуть до 0,05% до завершення року.
  3. Звузяться спреди по високоприбутковим і рейтинговим корпораціям Сполучених Штатів щодо корпоративної заборгованості.
  4. Очікується, що на 6% знизиться Bloomberg Commodity, а нафта марки Брент впаде в ціні до 55,60 долара за барель у IV квартальному періоді.
  5. Рекомендується «шортити» золото.

Не варто боятися рецесії, але слід підготуватися до подальшого кредитного циклу з максимальними ризиками ліквідності. 2020 рік може стати роком «великої ротації» – коли гроші інвесторів будуть переходити з облігацій в акції. Як відзначають аналітики lblv.com, в такому випадку акції продовжать зростати.

Артем Прилучний, фінансовий аналітик LBLV.ru