Що відомо

Центрально-Європейська кондитерська компанія (ЦЕКК), бенефіціаром якої є син екс-президента — Олексій Порошенко, купила пакет акцій Міжнародного інвестиційного банку (МІБ).

У фінустанові не вказали, яку саме частку купила компанія і яким чином змінилася структура МІБ. Цих даних поки немає і в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Читайте також: Прибуток всього банківського сектора сконцентрований у 6-7 банках

ЦЕКК є керуючою компанією корпорації Roshen. Старший син п'ятого президента Олексій Порошенко став її бенефіціаром у жовтні 2019 року. До цього власником ЦЕКК був сам Порошенко-старший.

Кому належать акції МІБ

Згідно з даними за третій квартал 2019 року, пакетом з 50,08% акцій володіє інвестфонд Прайм Ессетс Кепітал, 9,92% акцій належать Петру Порошенку, 9,9% — колишньому депутату Олегу Зиміну, 14,92% — Ігорю Кононенко, 8,2% — інвестфонду Сова.

Читайте також: Акціонери Roshen хочуть втричі збільшити статутний капітал

На початку 2019 року Петро Порошенко володів 60% акцій МІБ. Пакет з 9,9% був також у екс-заступник секретаря РНБО Олега Гладковського, який зараз перебуває під слідством.

Раніше повідомлялося

  • За даними НБУ, у другому кварталі 2019 року відтік депозитів фізосіб з МІБ склало 1,465 млрд грн. Депозитний портфель МІБ на 1 квітня 2019 року становив 2,56 млрд грн. Через 3 місяці, на 1 липня, він «схуд» до 1,1 млрд грн.

Порівняти умови депозитів в банках України