iCredit завжди підтримувала соціально-направлені ініціативи, а в цьому році може впевнено заявити про себе, як соціально-відповідальна компанія.

«Цієї весни, ми вперше прийняли участь у благодійному «27-му Пробігу під каштанами», зібрані благодійні кошти з котрого призначені для Науково-практичного Центру дитячої кардіології та кардіохірургії при Міністерстві охорони здоров'я України. Там ми і познайомились ближе з Центром дитячої кардіології та кардіохірургії, та проявили ініціативу підтримати «доброю справою» наше майбутнє – дітей, які мають вродженні проблеми з серцем.

До Дня захисту дітей для розважальної кімнати одного з відділень Центру дитячої кардіології та кардіохірургії подарували телевізор – як з'ясувалось, дуже цінний подарунок для юних пацієнтів та їх батьків, а для самих маленьких – актуальні для них подарунки.

Дізнавшись про те, як живе та працює Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, скільки рятує життів кожного дня, ми просто не змогли залишитись осторонь. В листопаді ми придбали та передали відділенню інтенсивної терапії для післяопераційних хворих апарат для плазмоферезу ГЕМОС-ПФ.21. В Центрі був один такий, але лише для самих маленьких. Новий апарат допомагає очищувати та переливати кров у пацієнтів від 4-5 років, і тому його можна використовувати для більшого кола пацієнтів.» – говорить генеральний директор ТОВ «Ізі Кредит» Світлана Кульоміна.

ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» – єдиний в Україні медичний заклад, де дітей з вродженими вадами серця оперують з перших годин життя. Щорічно десятки тисяч дітей зі всієї України мають можливість отримати консультативну, кардіологічну та кардіохірургічну допомогу. Всі операції та обстеження для українських дітей – безкоштовні.

Щороку в Україні народжується близько 4000 дітей із вродженими аномаліями серцево-судинної системи, 30-40% з них знаходяться в критичному стані з перших днів та місяців життя. Без хірургічного втручання 42% пацієнтів помирає у дитячому віці (до 18 років). Щорічно в Центрі проводиться понад 3000 оперативних втручань.

Кожного дня зі всіх регіонів України в Центр поступають хворі діти, які потребують невідкладної медичної допомоги. У зв'язку з цим, Центр разом з іншими соціально-відповідальними організаціями постійно проводить благодійні акції зі збору коштів для закупівлі або ремонту обладнання.

Світлана Кульоміна: «Сподіваємось, що наш приклад благодійності надихне багатьох та у нас в країні з'явиться більше соціально-відповідальних компаній, як Ізі Кредит».