Що Visa допоможе впровадити

З допомогою Visa міністерство планує запровадити сучасні технології прийому платежів: QR коди і технологію Tap to Phone, що перетворює звичайний смартфон на мобільний POS-термінал.

Крім того, Visa і Мінцифри спільно розроблять технологічні рішення для оплати послуг через мобільний додаток і портал «Дія». Visa також візьме участь у розробці інформаційно-освітніх матеріалів з цифрової грамотності.

Читайте також: В Україні введуть е-довіреності на додаток до паперових

«Спілкування людини з державою має бути максимально зручним, швидким і непомітним. Для нас важливо надати громадянам можливість отримувати онлайн не лише послуги, а й грошову допомогу від держави», – каже віце-прем'єр – міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

Мінцифри також планує надати українцям можливість через особистий кабінет на «Дії» проводити різні платежі, в тому числі комунальні, збори, штрафи.

Читайте також: Автомобілісти будуть оформляти номери самостійно

За словами міністра, перший спільний проект з Visa запрацює вже найближчими тижнями. Ідеться про запровадження можливості для водіїв оплачувати штрафи через мобільний додаток «Дія».

Раніше повідомлялося

  • Міністерство цифрової трансформації планує за 5 років перевести всі 100% адміністративних послуг в онлайн.

  • У кінці вересня міністерство презентувало бренд «держави в смартфоні», яку розробили спільно з креативними агентствами, а також додаток і сайт «Дія», на якому будуть доступні всі цифрові послуги.

  • Раніше Михайло Федоров анонсував старт надання держпослуг з використанням системи ідентифікації громадянина Smart-ID у грудні 2019 року або січні 2020 року.

  • Один з пріоритетів міністерства — спростити процеси закриття ФОП і зміну КВЕД.