Що відомо з реєстру

У суддівську колегію увійшли Євген Чаку, Євген Мезенцев і Віталій Файдюк. Всі ці судді виходячи з реєстру судових рішень, мають досвід розгляду справ, пов’язаних з Приватбанком, і не на користь держави.

Передісторія

  • Коломойський і підконтрольна йому кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів і колишніми акціонерами Привату в процесі націоналізації.

  • На момент націоналізації Коломойському належало 41,7% від загальної кількості випущених акцій, а Triantal Investments — 16,6%.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • У квітні, між першим і другим туром виборів президента України, Окружний админисуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним». НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Потім цей же суд скасував рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Привату.

Читайте також: МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком — Рожкова

  • Коломойський тоді заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Пізніше він зажадав назад акції банку.

  • На форумі YES Коломойський розповів, що у нього є ряд вимог щодо Приватбанку: відкликати звинувачення і покарати «відповідальних за націоналізацію», повернути йому $2 млрд, які він вважає своїми, або мирову угоду, що включає «правову оцінку» націоналізації.

Читайте також: Позов щодо Привату: суд «розмінували», але вирішили призупинити справу

  • Судові процеси по Приватбанку відбуваються в Україні, Європі (Лондон, Женева, Кіпр) і США. Окрім Приватбанку, з Коломойським і Боголюбовим судиться Нацбанк і Мінфін.

 Оформити онлайн картку «Універсальна Gold» Пиватбанку