Що говорить банк

«Земельна реформа передбачає, що українські фермери зможуть купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, а також будуть мати можливість інвестувати і диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі зможуть отримати прибуток за свій актив», - йдеться в повідомленні.

Плюси реформи

  • Піде на користь всім фермерам — малим, середнім і великим, так і землевласникам. Реформа підвищує рівень життя українського народу шляхом розкриття сільськогосподарського потенціалу країни.

Читайте також: Ринок землі: Влада готує нові зміни щодо оренди

  • Реформа включає заходи щодо обмеження концентрації землі в одних руках, припинення рейдерських атак і надання фінансової допомоги малим фермерам.

«Двох десятиліть закритого ринку та непрозорості, яка стимулює корупцію, вистачило всім — пора земельної реформи», — зазначив Світовий банк.

Читайте також: Ринок землі. Як будуть продавати і купувати сільгоспземлі в Україні

Раніше повідомлялося

  • Глава держави доручив Кабінету міністрів до 1 жовтня розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, а Верховній Раді — скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.

  • Прем'єр-міністр Олексій Гончарук 19 вересня заявив, що Кабмін пропонує відкрити ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

  • Раніше президент Зеленський заявив, що після запуску ринку землі сільгосппризначення її зможуть придбати лише українці або українські компанії. У той же час прем'єр-міністр Гончарук назвав умову доступу іноземців до купівлі української землі.