Як передає Bloomberg, ще під час попередньої сесії спостерігалася підвищена активність операцій з акціями компанії. Отримавши дозвіл на продаж, інвестори тут же почали продавати папери Uber, поки вони не обвалилися ще нижче. Дехто віддавав акції навіть з дисконтом. Голдман Сакс продав два мільйони акцій по 26,9 долара за штуку, що нижче на 4% їхньої вартості на закритті торгів.

У понеділок компанія Убер опублікувала звітність, згідно з якою її збитки збільшились у третьому кварталі на 20%, склавши 1,16 мільярда доларів. Представлені фінансові дані підтвердили той факт, що найближчим часом не слід очікувати від компанії хороших результатів – ілюзії щодо її майбутнього остаточно розвіяно.

На відкритті торгів акції Убер подешевшали на 9%, але до кінця дня трохи відіграли втрати. За підсумками сесії зниження склало 4%. При цьому, якщо поглянути на ситуацію масштабніше, можна побачити, що з моменту первинного розміщення паперів компанії на ринку, вони подешевшали практично в два рази.

Завершення періоду «локап» майже завжди призводить до розпродажу. При цьому все залежить від конкретної компанії. У випадку з Убер у інвесторів просто не було іншого вибору. На вторинному ринку вчора з'явилось 763 мільйона паперів, загальною вартістю близько 20 мільярдів доларів.

Протилежна ситуація спостерігається у компанії Beyond Meat, яка також цього року провела IPO. Більшість інвесторів навіть не очікувало такого результату – після IPO папери подорожчали на 322%. Коли ж закінчився Lockup, акції подешевшали всього на 18%, зазначає lblv.com.

Владислав Папуш, фінансовий аналітик LBLV.ru