Що відомо про законопроект

«Прожитковий мінімум перестав бути чинником, яким вимірюється бідність. До показника прожиткового мінімуму прив'язані понад 150 різних виплат. Ми підготували законопроект і готуємося виносити його на розгляд уряду завтра (6 листопада — ред.)», — заявила Соколовська.

За словами міністра, паралельно законопроект представлять на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: Кабмін оновив цифри держбюджету на 2020 рік

Як збираються «подолати бідність»

«Подолати бідність — це наше завдання на п'ять років. Перший крок — це відв'язати від прожиткового мінімуму платежі, показники, штрафи, зарплати. Для того, щоб піднімати „мінімалку“, треба бути впевненим, що разом з нею не виросте ще тисяча різних платежів», — заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Наступними кроками для подолання бідності уряд назвав створення програми для малозабезпечених осіб.

Читайте також: Прожитковий мінімум-2020 вдвічі менший рівня абсолютної бідності за критеріями ООН

Раніше повідомлялося

  • Згідно з проектом держбюджету на 2020 рік прожитковий мінімум зросте на 8%. Підвищувати його будуть поетапно: з 1 січня 2020 року – 2 027 гривень на місяць, з 1 липня – 2 118 грн, з 1 грудня – 2 189 грн.
  • Мінімальна зарплата складе 4723 грн.
  • Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук визнав, що прожитковий мінімум в Україні повинен бути вдвічі вищим, тому що на дві тисячі гривень прожити неможливо. Кабміну було доручено зробити «рішучі кроки», щоб наблизити розмір прожиткового мінімуму до 4251 гривні.