Скільки потрібно вкласти

«За нашими підрахунками, на відновлення пошкодженої в результаті збройної агресії РФ на Донбасі транспортної інфраструктури, промислових, житлових і адміністративних приміщень нам потрібно 372 млн євро. І це мінімальні розрахунки, що стосується підконтрольних територій Донецької та Луганської областей», — сказав Трофімов.

За його словами, лишеи на відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури необхідно не менше 231 млн євро.

Читайте також: Коломойський відповів на слова Зеленського про відновлення Донбасу

Серед найбільш постраждалих від військових дій прифронтових районів він виділив Ясинуватський і Волноваський райони Донецької області, Попаснянський та Станично-Луганський райони Луганської області.

«Тільки в Донецькій області повністю зруйновано або пошкоджено 6,8 тисяч об'єктів житлового фонду, відновлення яких обійдеться в більш ніж 72 млн євро», — наголосив Трофімов.

Читайте також: Власникам зруйнованого на сході Україні житла виплатять компенсації

Раніше повідомлялося

  • Раніше Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення Донбасу надав Кабінету міністрів довгостроковий кредит з низькими відсотками на суму 200 млн євро.
  • У червні президент Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу і запропонував їм інвестувати в інфраструктуру Донбасу.