Інвестори повинні побачити, що правила змінилися

«Якщо у когось є чутки, що команда президента або уряду має намір повернути ці банки (ідеться про близько 100 банків, зокрема Дельта Банк, Надра Банк, банк »Фінанси та Кредит", які раніше були виведені з ринку - ред.) попереднім власникам або вирішити ці питання за рахунок платників податків — це неправда.

Ми розуміємо, що від цього залежить макростабільність країни. Якщо люди, інвестори не побачать, що правила змінилися — інвестиції сюди не прийдуть, ми дуже добре це розуміємо", — наголосив прем'єр.

Читайте також: Мінекономіки очікує до $6 мільярдів іноземних інвестицій в 2020 році

Очільник уряду заявив, що зараз рішення про Приватбанку у судовій площині і зазначив, що без реформи судів нові інвестиції неможливі.

«Ми повинні як команда максимально швидко реформувати судову систему, щоб в ній неможливі були несправедливі рішення», — заявив прем'єр-міністр.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

Раніше повідомлялося

  • Раніше в інтерв'ю Financial Times Гончарук заявив, що влада шукає «компроміс» з Ігорем Коломойським у справі Приватбанку.

  • Також прем'єр зазначав, що Володимир Зеленський уникатиме втручання в українські суди або незалежність центрального банку, намагаючись захистити інтереси країни.

  • Пізніше в прес-службі прем'єр-міністра заявили, що «інформація, яка міститься в матеріалі видання FT, не відповідає принципам об'єктивності».

  • Коломойський хоче $2 млрд компенсації за націоналізацію Приватбанку, яку вважає експропріацією.

 Оформити кредитку «Універсальна Gold» Приватбанку

  • На зустрічі з послами країн Великої сімки в Офісі президента заявили, що якими б не були судові рішення, підстав для повернення Приватбанку колишнім акціонерам немає.

  • 15 жовтня Приватбанк виграв апеляцію у Лондонському суді, який підтвердив юрисдикцію розгляду позову банку проти Коломойського і Боголюбова.