В базі доступні лише техпаспорта, видані з 2013 року.

Кожен рік поліція виявляє кілька тисяч автомобілів з підробленими документами або перебитими VIN-кодами. Фактично таких автомобілів, звичайно ж, більше. За оцінками експертів, майже кожна 10 машина потенційно може їздити за підробленими документами.

Часто власники транспортних засобів можуть навіть не здогадуватися про наявність «липових» документів. Вони дізнаються про це тільки вже при переоформленні автомобіля в МРЕВ.

«При цьому на дорогах зустрічаються як професійні підробки, так і відверта халтура, за яким автомобілі ні в одній базі даних авто не значаться», — кажуть в ЮК «Дорожній адвокат».

Читайте також: Автомобільний секонд-хенд. Що купують українці

Бувають випадки, коли номерний знак автомобіля і техпаспорт збігаються, але номер кузова інший. Але нерідко під дані техпаспорта перебивають і номер кузова. Під одними документами цілком можуть їздити кілька автомобілів.

У зв'язку зі збільшеними штрафами за порушення правил ввезення авто в Україну, горезвісні евробляхи цілком можуть поповнити ряди таких «двійників», кажуть юристи.

Читайте також: Які електромобілі обирають українці (рейтинг)

«Кількість автомобілів з підробленими документами на ринку може вирости як ніколи. Такі автомобілі з обліку не знімаються і не ставляться, так як при цих операціях здійснюється експертиза автомобіля. Придбання такого автомобіля проходить, як правило, за дорученням чи на розписці», — розповіли в ЮК «Дорожній адвокат».

 Обрати вигідний кредит на авто