Найбільші прогреси України

  • Україна стала однією з трьох країн разом з Ганою та Угорщиною з найбільшим прогресом у сфері якості поширення даних суверенними емітентами: оцінка відкритості даних зросла на 4 бали – з 32 до 36 з 44 максимальних.

  • Прогрес вдалось досягнути завдяки частковому впровадженню обліку за методологією IMF GFSM 2001, оприлюдненню графіку погашення державного боргу щоквартально та публікації графіку погашення валового зовнішнього боргу.

Нагадаємо, в 2018 році Інститут також визнав найбільший прогрес України: оцінка практик України в сфері відносин з інвесторами виросла на 20 балів, збільшившись з 16 до 36,5 із максимальних 42-х.

Читайте також: Україна піднялася в рейтингу найдорожчих національних брендів світу

Як складається рейтинг

  • IIF розробив 20 критеріїв для оцінки практик відносин з інвесторами (IR) та 23 критерії для оцінки якості поширення даних суверенними емітентами, що представлені на міжнародних ринках капіталу.

  • Бали за кожний критерій в оцінці IR практик присвоюються на підставі його відносної важливості з точки зору інвестора.

 Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest

  • Рекомендації IIF щодо взаємодії з інвесторами та прозорості даних для суверенних емітентів покликані запобігати кризовим ситуаціям через відкритий діалог між емітентами та інвесторами.

Читайте також: Україна піднялася на сім пунктів в рейтингу Doing Business

Інститут міжнародних фінансів (IIF) – це глобальна асоціація фінансових інституцій, яка налічує близько 450 членів з більш ніж 70 країн.

Місія інституту полягає в підтримці фінансової індустрії, сприянні стратегічному управлінню ризиками; розробці найкращих практик галузі; і підтримці регуляторної, фінансової та економічної політики, що відповідає широким інтересам її членів та сприянні глобальній фінансовій стабільності та стійкому економічному зростанню.

Членами ІІF є комерційні та інвестиційні банки, компанії з управління активами, страхові компанії, суверенні інвестиційні фонди, хедж-фонди, центральні банки та банки розвитку.