Що це значить для України

  • Це позитивний сигнал для українських підприємців та «зелене світло» для іноземних інвесторів.

«І це лише початок! Ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому — закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції», - написав він.

Завдяки чому відбулося зростання в рейтингу

Цього року Україна поліпшила свої показники по 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.

Найбільший прогрес за такими компонентами:

  • Захист міноритарних акціонерів — це +27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів.

Читайте також: Зеленський обіцяє, що Україна через три роки буде в топ-10 Doing Business

  • Отримання дозволу на будівництво — це +10 пунктів за рахунок усунення вимог до найму незалежного проектанта та інженера технагляду та запровадивши систему онлайн-сповіщень, а також зменшила вартість дозволів на будівництво в межах Києва.

Нагадаємо, у рейтингу Doing Business-2019 Україна зайняла 71 позицію серед 190 країн, поліпшивши свій показник на 5 пунктів. В уряді до наступного року запланували піднятися в рейтингу на 10 позицій.

Що значить рейтинг Doing Business

  • Рейтинг Світового банку Doing Business - це результат щорічного дослідження, який оцінює простоту ведення підприємницької діяльності на основі 10 індикаторів в 190 країнах.

 Інвестиції в нерухомість: ЖК Малахіт від Інтергал-Буд

  • Компоненти рейтингу оцінюють нормативні акти, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, і їх фактичне застосування на практиці.