Про наміри Нацбанку

«Якщо в українських судах будуть рішення не на користь держави, то ми підемо в апеляцію. У нас є закон, де чорним по білому написано, що якщо банк був націоналізований, він за жодних умов не може бути повернутий колишнім власникам», — повідомила Рожкова.

За її словами, Нацбанк передав близько 20 коробок документів, які підтверджують, що колишні власники Приватбанку вивели з нього близько 5,5 мільярда доларів, однак прогресу у розслідуванні цієї справи наразі немає.

Читайте також: Госпсуд Києва призупинив розгляд справи про повернення акцій Привату

«Лондонський суд виявився швидшим за наші правоохоронні органи. Це були слухання стосовно юрисдикції, наступний крок — слухання по суті і банку потрібно готуватися», — прокоментувала Рожкова позитивне рішення Апеляційного суду Англії та Уельсу на користь Приватбанку.

 Оформити кредитку «Універсальна Gold» Приватбанку

Передісторія

15 жовтня Приватбанк виграв апеляцію у Лондонському суді, який підтвердив юрисдикцію розгляду позову банку проти Коломойського та Боголюбова.

Цим рішенням суд продовжив всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку, який підозрюють у тому, що вони вивели з банку 1,9 мільярда доларів на офшорні компанії.

Читайте також: До чого призведе рішення англійського суду щодо Приватбанку, — експерт

17 жовтня Господарський суд Києва переніс ухвалення остаточного рішення у справі про повернення акцій Приватбанку Коломойському.

У суді вирішили дочекатися результатів апеляції, яку подала держава на рішення Окружного адміністративного суду, який визнав націоналізацію Приватбанку незаконною.

  • Нагадаємо, що наприкінці 2016 року Приватбанку було націоналізовано рішенням українського уряду. Підставою для націоналізації стала фактична неплатоспроможність банку. 
  • Одразу після націоналізації український уряд докапіталізував банк на 155 мільярдів гривень. Таким чином банк уникнув банкрутства. Наразі ці кошти Приватбанк намагається стягнути зі своїх колишніх власників у міжнародних та українських судах.

Читайте також: Переговори з МВФ: Як повернути 155 мільярдів, інвестованих в Приват