Що це значить

«Згідно із законом електронні РРО, які будуть у смартфоні або планшеті, будуть безкоштовними. Держава в особі контролюючого органу Державної податкової служби вже розробила безкоштовну програму, якою зможуть безкоштовно користуватися всі», — заявив Верланов.

Він наголосив, що з 1 січня 2020 року ДПС готова надати це рішення в тестовому режимі для всіх підприємців.

«Програма у нас вже є, ми її доробимо, приведемо у відповідність з новим законом. І всі зможуть цим користуватися, і це буде безкоштовно», — зазначив керівник ДПС.

Читайте також: 11 болючих питань про РРО для ФОПів

Чого ДПС очікує від законів

Також Верланов зазначив, що 35% української економіки не платить податків в державний бюджет, оскільки знаходиться в «тіні».

«Щоб «тіньова» економіка перестала бути «тіньовою», її потрібно порахувати. І саме ці закони про РРО та кешбек дозволять підрахувати тіньову економіку. Ці закони спрямовані на те, щоб зрівняти правила гри, щоб усі люди стали багатшими», — заявив глава ДПС.

Читайте також: До яких наслідків призведуть закони про РРО та кешбек — юрист

Крім того, він підтримав ініціативу президента про запровадження дворічного мораторію на перевірки для ФОП.

«Маленьких підприємців перевіряти не потрібно, маленьких підприємців потрібно оберігати і захищати», — наголосив Верланов.

Раніше повідомлялося

  • 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закони, спрямовані на детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг, впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій та механізму кешбека.
  • Також президент доручив ввести дворічний мораторій на перевірки ФОПів. Відповідний указ забороняє перевіряти, чи дотримуються ФОПи порядку застосування касових апаратів.
  • Мораторій не стосуватиметься ризикових категорій ФОПів з високорентабельною діяльністю, наприклад ювелірів.