Що це значить

На думку голови Рахункової палати, прожити одній людині, затягнувши пояс, можна як мінімум на 3700 грн.

«Рахункова палата неодноразово звертала увагу на проблеми визначення цього показника. Запропонований прожитковий мінімум в 1,7 разів менше від його фактичного розміру. А за оцінкою експертів – удвічі менше рівня абсолютної бідності (фізіологічного мінімуму для життя людини, визначеного за міжнародними критеріями ООН, – це $5 на день для країн Центральної та Східної Європи)», – зазначив Пацкан.

Читайте також: Гончарук розповів, як уряд боротиметься з бідністю

Також він зазначив, що депутати прийняли постанову про проведення 18 грудня парламентських слухань щодо проблеми формування прожиткового мінімуму.

«Сподіваюся, при підготовці до цієї події буде врахований звіт Рахункової палати щодо реалізації Стратегії подолання бідності. Ця Тема дуже актуальна. Адже Нобелівська премія в економіці цього року вручена саме за наукові розробки з подолання бідності», – наголосив Пацкан.

Отримати кредит до зарплати

Раніше повідомлялося

  • Представник уряду у ВР Ірина Верещук раніше заявляла, що Міністерство фінансів планує вдвічі збільшити закладений в проекті держбюджету прожитковий мінімум.
  • Згідно з проектом держбюджету прожитковий мінімум в 2020 році будуть підвищувати двічі — з 1 липня та 1 грудня. Так, на одну особу в розрахунку на місяць з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум становитиме 2 027 гривень, з 1 липня зросте до 2 118 гривень, з 1 грудня – до 2 189 гривень.
  • Мінсоцполітики хоче відв'язати прожитковий мінімум від 150 соцвиплат.

Читайте також: Бідність в Україні: Зеленський озвучив головні проблеми