Представники компанії телеграм повідомили суду Сполучених Штатів про готовність тимчасово припинити роботу над блокчейн-платформою TON і зупинити будь-які операції з криптовалютою Gram. Про це повідомляє lblv.com.

Минулого тижня американський регулятор SEC домігся тимчасової заборони суду на офіційний запуск проектів ТОН і Грам. Юристи компанії подали в нью-йоркський суд клопотання по справі, яке регулятор порушив проти Telegram. У ньому йдеться про те, що компанія готова припинити всі операції на період в п'ять місяців, а також буде виконувати зазначені вимоги відомства. На думку фахівців, за цей час суд зможе вирішити всі юридичні нюанси.

Представники Telegram відзначили, що більше року добровільно співпрацювали з SEC, надаючи всю необхідну документацію. Для адвокатів компанії заява від регулятора виявилась несподіванкою, оскільки раніше питань щодо перенесення дати запуску TON у відомства не виникало.

В ході закритого ICO проект Дурова зібрав інвестицій на суму 1,7 мільярда доларів. Основною його умовою був випуск блокчейн-платформи і цифрової валюти до кінця жовтня. У разі його невиконання – всі інвестори отримають назад свої кошти. Ще до появи претензій з боку регулятора представники компанії відправили інвесторам лист про те, що запуск TON відбудеться у зазначений термін. При цьому регулятор відніс криптовалюту до цінних паперів, відповідно Телеграм порушив американський закон, не подавши необхідну в такому випадку інформацію про фінансові дані компанії, менеджмент і можливі ризики.

Вчора представники Telegram відправили інвесторам лист, в якому говориться про перенесення запуску проекту на 30 квітня наступного року. Щоб перенести крайній термін реалізації проекту, потрібно отримати дозвіл більшості власників коштів у токенах Грам. Вкладники відреагували стримано. Як зазначає lblv.com, таке рішення SEC можна віднести до форс-мажорних обставин, які допоможуть компанії утримати гроші, а не повертати їх інвесторам.

Максим Соколов, фінансовий аналітик LBLV.ru