Що відбувається в суді

  • За його словами, причина призупинення – розгляд іншої судової справи в іншому українському суді.
  • Рішення суду поки не опубліковано. Юристи Приватбанку готуються йти до зали суду, оскільки немає офіційного рішення про припинення.
  • Тим часом суд «розмінували».

«Ми неодноразово подавали клопотання про зупинення справи, оскільки Велика палата Верховного суду повинна визначити юрисдикцію справи — адміністративна або господарська», — зазначив юрист Приватбанку Андрій Пожидаєв.

Читайте також: МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком — Рожкова

Представник Ігоря Коломойського в суді Олександр Винниченко заявив, що його клієнт зберігає позицію, що держава незаконно відібрала в нього акції банку.

Він також припустив, що «мінування» будівлі суду відбулося в інтересах відповідачів.

Що ще відомо

Раніше стало відомо, що невідомий повідомив про мінування Господарського суду Києва, де сьогодні на 10:30 були призначені дебати за позовом про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам.

Початок розгляду справи Приватбанку по суті було заплановано ще на 24 вересня, але засідання двічі переносили.

8 жовтня Господарський суд Києва завершив розгляд зустрічного позову у справі про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам і призначив дебати на 17 жовтня.

15 жовтня Приватбанк здобув перемогу в Апеляційному суді Лондона.

Оформити онлайн карту «Універсальна Gold» Приватбанку

Читайте також: До чого призведе рішення англійського суду щодо Приватбанку, — експерт

Суть позову

  • Коломойський і підконтрольна йому з Боголюбовим кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу Приватбанку між Міністерством фінансів в процесі націоналізації, а також повернути їм акції банку.
  • Раніше Коломойський заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Проте пізніше зажадав повернути йому акції банку.