Курс ліри знижується після введення санкцій американським президентом щодо Туреччини. Про це повідомляється на сайті lblv.com.

Минулого тижня у ЗМІ з'явилась інформація про те, що Туреччина почала військові дії на північному сході Сирії. Уряд Башара Асада уклав домовленість з курдами, що, як очікують аналітики, може призвести до ескалації конфлікту на території Сирії.

У понеділок вранці курс ліри знизився. Підштовхнула вниз турецьку нацвалюту заява американського президента про те, що США готують санкції щодо Туреччини. Минулого тижня Мінфін США отримав від президента повноваження щодо введення обмежуючих фінансових заходів, які можуть негативно позначитися на турецькій економіці. Після публікації цих новин курс ліри просів на 1,7%.

Дональд Трамп у телефонній розмові попросив Тайіпа Ердогана негайно припинити вогонь. Незважаючи на те, що Конгрес введе обмеження зі свого боку, глава США вже підписав указ, який дозволяє санкції відносно колишніх і діючих чиновників Туреччини, причетних до військового конфлікту в Сирії. Також він збільшив мита на імпорт турецької сталі до 50% і відмовився від переговорів з приводу торгової угоди на 100 мільярдів доларів.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ Туреччини, причиною проведення військової операції стало те, що Штати постачають боєприпаси курдам. Анкара планує зайняти частину від річки Євфрат до іракського кордону, очистивши її від курдів.

Турецька операція під назвою «Джерело миру», спрямована проти курдів, почалася 9 жовтня. Як стало відомо, за цей період було ліквідовано більше сотні курдських бойовиків.

Як повідомляє lblv.com, глава США вважає помилкою відправлення на Близький Схід американських солдат. Дональд Трамп визнав, що через неправдиві дані Штати втратили кращих військових і трильйони доларів.

Максим Захаров, фінансовий аналітик LBLV.ru