Що це значить

Незважаючи на те, що американські банки витрачають на роботизацію своєї роботи більше, ніж будь-яка інша галузь — по 150 млрд доларів щорічно, і ці витрати з часом добре окупляться.

За підрахунками аналітика банківської корпорації Wells Fargo Securities Майка Майо, роботизація звільнить США 200 тисяч банківських працівників.

Читайте також: Коуч, а не начальник: який роботодавець потрібен молоді

Кому загрожує звільнення

За словами аналітика, будуть звільняти в першу чергу технічних працівників філій, кол-центрів, бек-офісів та інших. Скоротять третю-п'яту частину штату.

Консультантів роботизація торкнеться менше, оскільки там потрібно живе спілкування. Правда, необхідність і в такій роботі незабаром зникне. Адже в усіх галузях все частіше впроваджують чат-ботів (програми, що ведуть розмови за допомогою нейромереж), і деякі люди навіть не підозрюють, що спілкуються з машинами.

Отримати кредит в банку

Згодні з цим і в міжнародній консалтинговій компанії McKinsey & Co. У травні її керівництво заявило, що за той самий час чисельність працівників фронт-офісу (тобто – банкірів і трейдерів, які історично вважалися найціннішими фахівцями) з збільшенням числа роботів скоротиться на третину.

Читайте також: Банк UniCredit думає звільнити тисячі працівників