«Ми в минулому — ФОПи. Багато з нас працювали у сфері послуг: організація заходів, PR, консультаційні послуги тощо.

Ми — за малий бізнес, ми захищаємо ФОПів, які або самостійно виробляють товари чи надають послуги, або наймають невелику кількість працівників», — написала Підласа.

Читайте також: Маркарова заспокоїла: ФОПам не варто боятися ініціативи по РРО

Цілі об'єднання

За її словами, об'єднання буде відстоювати чинні умови роботи для ФОПів, в тому числі збереження спрощеної системи оподаткування та існуючих груп.

«Ми створюємо міжфракційне об’єднання для того, щоб домогтися балансу в податковій і фіскальній політиці: детінізація, але не за рахунок ускладнення життя ФОПів. Ми пропонуємо збільшити ліміт обороту для 3 групи і переглянути статус 1 групи.

Читайте також: Гетманцев: Слова про заборону ФОПам надавати послуги вирвані з контексту

Крім того, ми — тільки за спрощення механізму сплати податків і скорочення контактів з чиновниками. Всі ФОПи можуть звертатися до нас за підтримкою їхніх інтересів в парламенті», — наголосила вона.

«Водночас ми бачимо, що великий бізнес часто структурується як ФОПи. Держава бореться з ухиленням від сплати податків, і це зачіпає реальних підприємців, які працюють на економіку і чесно платять податки. Ми не повинні завдавати шкоди малому бізнесу в боротьбі з великими ухильниками», — додала Підласа.

Читайте також: Три головні проблеми нового Закону про РРО і чим це загрожує бізнесу