Що відомо

  • Унікальний мобільний апарат поєднує одразу кілька пристроїв: програмний фіскальний апарат, рішення для автоматизації каси, а також POS-термінал.

Рішення є універсальним – приймає всі види безготівкових та готівкових розрахунків та оплату за допомогою QR-коду.

Завдяки програмному забезпеченню на базі ОС Android рішення також дозволяє самостійно автоматизувати програми лояльності та налаштувати їх під потреби конкретного бізнесу.

Читайте також: Е-чеки: Rozetka готова зупинити бізнес закону

Девайс «Смарт Каса» – це POS-термінал з сенсорним екраном та вбудованими елементами: сканером товарів та принтером для друкування чеків.

Послуги передачі даних та MobileID від Vodafone забезпечать зв’язок терміналу та відправлення фіскальних звітів. На екрані «Смарт Каса» можна працювати з усіма програмними операціями, навіть тримаючи його у руці – пристрій компактний та легкий.

Що це дасть

  • Завдяки доступу до особистого кабінету підприємця через «Смарт Каса» можна автоматизувати торгівлю та звітність, надсилати фіскальну інформацію до податкової, працювати з операційним управлінням, а також керувати налаштуваннями та функціями терміналу.

  • Також нове рішення дозволяє зберігати електронні копії чеків для подальшої обробки та аналітики.

  • Торговець може надсилати електронні чеки покупцям через QR-код, електронну пошту або друкувати їх на інтегрованому у рішення принтері.

  • Для забезпечення електронного підпису підприємця на чеках «Смарт Каса» використовує електронний цифровий підпис (ЕЦП) або MobileID, який надається мобільними операторами.

Передісторія

20 вересня 2019 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому 2 законопроекти:

№1053-1 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, який дозволяє використовувати програмні РРО на ряду з традиційними. Крім цього, законопроект спрощує процедуру реєстрації такого апарату і збільшення штрафів за порушення роботи з ним.

Читайте також: Три головні проблеми нового Закону про РРО і чим це загрожує бізнесу

№1073 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», який передбачає механізм компенсації покупцю вартості покупки дорожче 100 грн у разі виявлення порушення при проведенні розрахункової операції.

Нове законодавство передбачає використання класичного реєстратора розрахункових операцій або його альтернативи — програмного РРО.