Деталі

  • Переговори для досягнення так званого staff level agreement — домовленості наекспертному рівні з МВФ для започаткування нової програми співпраці для України продовжуватимуться протягом наступних декількох тижнів.

«Підтримання макроекономічної стабільності з одночасним створенням умов для пришвидшення економічного зростання — одна із ключових задач, на якій зосереджується Мінфін у своїй роботі. Ми проводимо виважену фіскальну політику, забезпечуємо прийнятний рівень дефіциту бюджету, знижуємо частку боргу до ВВП, а також працюємо над підвищенням ефективності видатків, зокрема, на освіту та медицину, та над адресністю соціальної підтримки", — зазначила міністр.

Читайте також: Гончарук «заспокоїв паніку» навколо програми співпраці з МВФ

За її словами, у плані дій Уряду, який буде презентовано найближчим часом, зазначені конкретні шляхи втілення цих пріоритетів.

«Упевнена, наявність такого плану, а також вчасне схвалення збалансованого бюджету дасть українському бізнесу та нашим міжнародним партнерам можливість пересвідчитися в у твердості наших намірів і дозволить швидше досягти домовленості», — сказала Маркарова.

Що відомо

Читайте також: Місія МВФ оцінила стан справ в Україні

  • Раніше повідомлялося, що 26 вересня заключний день роботи місії в Україні. Офіційна заяву за підсумками роботи місії очікується 27 вересня.