У повідомленні зазначається, що після виборів у України з'явилася можливість просувати необхідні реформи.

«Влада звернулася з проханням про нову програму підтримки МВФ, щоб допомогти їм у досягненні цих цілей, надаючи якір для їх економічної політики і допомагаючи покривати потреби у фінансуванні в найближчі роки», — йдеться в повідомленні.

В МВФ повідомляють, що місія приступила до обговорення нової трирічної угоди, яка може бути підтримана в рамках розширеного фінансування Фонду. Протягом двох тижнів експерти місії провели плідні дискусії з питань напрямів політики нової програми. Зокрема, податково-бюджетної та грошово-кредитної, а також обговорили ключові заходи з реформування економіки.

У МВФ також підкреслили важливість незалежності центрального банку та забезпечення фінансової стабільності, а також необхідність докласти всіх зусиль для мінімізації податкових витрат, пов'язаних з реорганізацією та ліквідацією банків.

«Обговорення нової програми продовжиться в найближчі тижні», — зазначають у повідомленні.

Що відомо

  • Україна домовляється про трирічну програму співпраці EFF (програма розширеного фінансування) вартістю 5-6 мільярдів доларів.

Читайте також: Місія МВФ оцінила стан справ в Україні

  • Раніше повідомлялося, що 26 вересня заключний день роботи місії в Україні. Офіційна заяву за підсумками роботи місії очікується 27 вересня.