Що відомо

  • Болгарка Георгієва була призначена главою МВФ в середу, 25 вересня. Її обрали на 5 років. До цього вона обіймала посаду виконавчого директора Світового банку, а також була членом Єврокомісії.

«Георгієва, яка стане першим в історії МВФ керівником з країни з економікою, що розвивається, вступить на посаду з 1 жовтня, йдеться в повідомленні фонду», — йдеться в повідомленні.

  • Нагадаємо, 16 липня Крістін Лагард подала у відставку з посади директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду у зв'язку з переходом на посаду президента Європейського центрального банку.

  • Лагард займала посаду директора-розпорядника МВФ з липня 2011 року. У період її керівництва Україна розпочала з МВФ три програми Stand-by в 2014 році, EFF в 2015 році і Stand-by в 2018 році.

МВФ і Україна

  • Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) продовжує роботу над новою програмою для України. За даними НБУ, представники МВФ поінформували членів ради НБУ про роботу над новою програмою і «висловили намір продовжувати конструктивний діалог у цьому напрямку».

  • Керівник місії МВФ відзначив позитивні зміни в економіці країни. За його словами, Україна змогла вийти з глибокої економічної кризи, і зараз з'являються нові можливості для впровадження структурних реформ.